Instrument & böcker Logga in Su Jok-terapeuter Adress och telefonnummer In english Länkar om Su Jok

Su Jok-behandlingar

Exempel på behandlingar som har gjorts av Su Jok-terapeuter utbildade i Sverige. Här hittar du en lista över Su Jok-teraputer.

Kvinna 38, värk i tummen
Hon sökte för muskelvärk hon haft i vänster tumme ett tag. När jag frågade henne närmare visade det sig att hon även var nedstämd då och då samt hade problem med tjocktarmen. Symptomen var entydiga (på tummen ligger tjocktarmens meridian och den känsla som hänger ihop med den är sorg). Jag behandlade med moxa och nålar i sambandspunkter till tummen och på meridianer (känslomässig nivå). Efter 8 behandlingar var hennes humör mycket jämnare, tummen gjorde inte ont längre och tjocktarmen skötte sig bättre.

Bo Engborg


Man, 38 allergi
När han ringde hade hans årliga vårallergi just brutit ut med uppsvullna, röda och kliande ögon. Dessutom var han snuvig. Jag kom fram till att det var överskott på Fukt i Torka och behandlade omväxlande på meridianen, chakra och ledmeridianen, både på höger och vänster hand. Dessutom satte jag nålar på sambandspunkterna till båda ögonen. Redan efter första behandlingen slutade det klia och svullnaden gick ner något. Jag upprepade behandlingen tre gånger till samma vecka och på slutet av veckan var han besvärsfri.

Bo Engborg


Man, nackspärr
Akut nackspärr, den värsta jag sett någon gång, halsnackmuskulaturen och underliggande muskulatur på höger sida såg ut som ett ankägg i volym. Huvudet var låst åt vänster, ca 45 grader. Skadan inträffade på morgonen dagen innan besöket hos mig. Men inte på någon halkknyck eller annan orsak som patienten kunde uppge. Han var samma dag till annan terapeut, vilken behandlat med köld-värme och sedan försökt rycka loss muskulaturen. Jag lade ispåse inlindat i handduk på det svullna området. Behandlade med nålar i sambandssystemet. Svullnaden gick snabbt ner. Då kom jag åt vänster sidas muskulatur. Den var enormt låst. Vad som hänt var nog att vänster sidas muskulatur succesivt låst sig och till slut har höger sida fått gett efter med en ordentlig smäll. Satte även nålar på höger hands pekfinger. Värmde med moxapinnar på nålarna. Tryckte på punkten för vänster halsmuskulatur. Efter en dryg timmes behandling hade nacken rätat upp sig betydligt och klienten uppgav sig inte känna smärta mer. Visade också vilka punkter klienten. kunde göra självbehandling på. Klienten hade gått till sitt arbete dagen efter och uppgav sig kunnat sova på natten. Nacken hade ytterligare rätat upp sig.

Marianne Johansson


Kvinna, ischias
Akut ischias vilken gick ner på framsidan av vänster ben. Hade svårigheter att komma upp på behandlingsbänken. Gråter. Smärtan sitter på vänster sida. Gör först endast handpåläggning, mycket lätt. Patienten klagar hög-ljutt. Sätter nålar och smärtan försvinner. Jag sätter några minimoxa lokalt då jag känner några knutar där. Övergår till att trycka på punkter på vänster pekfinger. Klienten blev besvärsfri, uttrycker sin glädje över detta och vickar glatt på höfterna innan hon går.

Marianne Johansson


Man, axel- och handledsproblem
Kroniska problem med handleder, axlar och speciellt höger skulderblad. Även ett akut problem i nacken och käken samt höger sidan av huvudet med huvudvärk. Behandlar vid första tillfället höger nacke, skalle och käke. Nålar i vänster pekfinger. Moxa, mini- och mikromoxa i höger pekfinger, insektssystemet. Allt släpper bra förutom nacke. Andra tillfället. Patienten uppger att han inte haft huvudvärk sedan första behandlingen. Behandlar återigen det akuta samt kroniska låsningar på höger sida: handled, nålar i höger pekfinger, sambandssystemet. Behandlar käken med minimoxa i höger pekfinger, vid nålarna. Nacke med minimoxa i vänster pekfinger. Axelleden med mini och mikromoxa i vänster pekfinger. Klienten ser själv att höger handled har fått volym och en rödare färg. (Båda handlederna var platta och bleka innan.) Då han sträcker ut båda armarna når han ca 20 cm längre bakåt med höger arm. Låsningen i nacke-hals-käke har släppt bra.

Marianne Johansson


Man, 36, migrän
Migrän brukade bryta ut i början på veckan, varje vecka, och hade börjat i samband med en bilolycka för 5 år sedan. Jag behandlade mestadels med moxa på punkter med samband till nacke och överdelen av ryggen. Dessutom behandlade jag samma punkter med rött ljus. Efter 7 behandlingar var migränen borta.

Bo Engborg


Kvinna, mycket låg energi och ryggbesvär
Behandlades först ryggen med kiropraktik. Behandlade hypofys, sköldkörtel och binjurar i sam-bandssystemet. Klienten fick lära sig att behandla sig själv med hjälp av svartpepparkorn som applicerades på natten. Resultat: otroligt bra energi och smärtfri - en lycklig kvinna!

Jackie Storm


Kvinna, ryggsmärta mer än 3 månader
Invalidiserade ryggsmärta och känselbortfall i höger ben och fot och behövde hjälp för att komma till kliniken. Mycket litet rörelseomfång i nederdelen av ryggen och i nedre extremiteter. Hon fick kiropraktikbehandling och instruktioner i hur hon själv kunde använda frön (svartpepparkorn) i sambandssystemet. Kvinnans smärta minskade drastiskt och hon fick tillbaka känseln i benet och foten. En natt glömde hon ta på sig fröna och vaknade med mycket smärta. Hon tog då genast på sig pepparkornen och blev smärtfri. 3 veckor senare har kvinnan fullt rörelseomfång och sällan smärta. Använder pepparkorn vid behov.

Jackie Storm


Skada i lårmuskel
Man, född -51, sökte för bl a en skada i vänster bicep femoris (lårmuskeln) lateralt. Han fick en mycket kraftig smäll där under en gymnastiklektion -68. Skadan skedde alltså för över 30 år sedan. En förhårdnad, stor som en Valnöt med skal, HÅRD som benvävnad. Behandlade med nålar och mikromoxa och minimoxa och magneter via sambandssystemet. Behandlat 1 gång varannan vecka från mars fram till början av juni. Förhårdnaden har minskat till ung. en tummnagels storlek.

Marianne Johansson